LED Панели

LED Панел
Модерните LED Панели са хит в домашното и офис осветлението, но все още много хора не зная какви са техните предимства и с какво те се различават от аналогичните LED спот Луни.

Първата и най важна разлика е че плоските LED Панели излъчват равномерно разпределена светлина с много широк ъгъл над 150 градуса - Което ви позволява да осветите равномерно цялото помещение без да получавате зони с много светли или много тъмни петна.


LED Спот Луна
Докато при спот луните е обратното там се използват силно насочени диоди обикновено с ъгъл около 45-60 градуса и от тях се получава силно концентрирана светлина в дадена зона те също си имат своите предимства когато трябва да се създават специални декоративни светлинни ефекти но не са много подходящи за основно домашно осветление.

Втората разлика е в използваните диоди - При LED Панелите се използват новите SMD2835 с мощност 0.2W които имат около 20-30% по висок добив на светлина на Ват мощност в сравнение със старите едноватови модели при Спот Луните и съответно отделят много по малко топлина.

Третата разлика е в Размера - Благодарение на новите диоди с по малко топлоотделяне LED Панелите са супер компактни при тях не е необходимо да се използват масивни радиатори и дебелината им е едва 3-4 сантиметра за разлика от Спот луните при които е необходимо в окачените тавани в които ще се монтират да има поне 8-10 см пространство

LED Панелите се предлагат с два вида светлина:

- Топло Бяла Светлина 2700-3000K предпочитан избор за домашно осветление - Меката топло бяла светлна не дразни очите и е максимално близка до светлината на обикновените крушки с нажежаема жичка.

- Студено Бяла Светлина 6000-6500K - Предпочитан избор за офиси, магазини и други комерсиални обекти тази светлина е близка до тази на луменисцентните лампи които се препоръчват за промишлено осветление.

Повечето LED Панели са със степен на защита IP20 и можете да ги използвате и в бани - Но само в така наречената 3-та зона - Това е зоната където не могат да попаднат пръски от душа или от мивката.

Изчисляване на осветление с LED Панели - Изчисляването на осветление е строго специфично за всяка стая и следната формула е само ориентировъчна - Според нея трябва да имате поне по 1W мощност за всеки кубически метър на вашето помещение.

Изчислете Обема (кубатурата) на вашето помещение ако например е стая 4.0м на 4.0м висока 3.0м - Кубатурата и е - 48м3 - това означава че приблизително ви трябват LED Панели с мощност около 45-50 Вата - Хубаво е тази мощност да я разпределите в колкото се може повече LED Панели - За тази стая ще е подходящо да се използват 15бр 3 Ватови LED Панели или 8бр 6 Ватови или 5бр 9 Ватови или пък 4бр 12 Ватови - Все пак изборът е ваш и е свързан и с формата на помещението и дизайна на подреждане на осветителните тела.

Цените на LED Панелите в последните 2 години паднаха почти на половина и вече са достъпни за по широк кръг от потребители, все пак за да се решите на тази покупка е хубаво да се убедите на живо в техните качества. Това ще можете да го направите в новият Магазин за Осветление Елегант Лайтс находящ се в София ул. Цар Симеон 194

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Използвате ли Енергоспестяващи Крушки във вашият дом