Свързване на Усилвател за RGB LED Ленти

В предишното видео видяхте как лесно можете да свържете RGB LED Лента към RGB LED Контролер и захранване - Ако обаче искате да свържете няколко ленти една след друга се появява проблем - След всяка лента сигналът затихва и в даден момент последните ленти на линията не светят както тези в началото на линията или въобще не светят.
За да се избегне този проблем е необходимо след всяка една или две ленти (в зависимост от това дали са с 30 или 60 диода на метър) да се постави RGB LED Усилвател.
Усилвателят връща силата на изходящият сигнал и така можете да наредите колкото искате RGB LED Ленти една след друга.
На пазара се предлагат 2-3 модела Усилватели като техният принцип на свързване е един и същи в настоящето видео ще видите най новият и най удобен за използване модел RGB LED Усилвател не е за пренебрегване факта че е и най евтин.
При свързването на Усилвателя трябва да спазите три прости правила:
Първо - захранващият кабел трябва да бъде свързан към захранващата букса като се спазва цветовият код - червен кабел с червен и черен с черен.
Второ - Спазете входа и изхода на RGB Усилвателя - Предходната лента която е включена към RGB Контролера трябва да е включена на входа (INPUT) на RGB Усилвателя - Следващата RGB LED Лента трябва да бъде включена на изхода (OUTPUT) на Усилвателя.
Трето - На буксите на RGB LED Лентите има щамповани малки стрелки те трябва да сочат срещу стрелките на корпуса на RGB LED Усилвателя.
Както и при останалите LED продукти не трябва да се притеснявате, ако нещо сте объркали при свързването, защото това няма да доведе до повреда на компонентите.

Желаем Ви приятно гледане и благодарим на колегите от krushki.com за предоставеното ни видео. Ако имате някакви въпроси не се притеснявайте да ги задавате.Вижте и следващата ни статия - Алуминиеви профили за LED Осветление

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Използвате ли Енергоспестяващи Крушки във вашият дом