Свързване на RGB LED Контролер с Дистанционно Управление

Какво е RGB LED Контролер? - За много хора този въпрос е пълна загадка - Всъщност отговорът е много лесен това е устройството което трябва да свържете между електрическото захранване и вашата RGB LED Лента. То ви позволява да се насладите на разнообразни светлинни ефекти, без него вашата лента може да свети само в трите основни цвята и техните производни.
Най използваният към момента RGB LED Контролер e сравнително новият модел с 44 бутона на дистанционното управление този модел навлезна на пазара през миналата година и бързо се утвърди като лидер в своята ниша благодарение на доброто му съотношение цена/функционалност.
Този модел притежава всички характеристики на старият модел с 24 бутонното дистанционно управление като са му добавени няколко нови допълнителни екстри които го правят най използваният в момента RGB LED Контролер.
Ето и няколко от новите функции:
- Добавени са нови предварително зададени цветове
- Добавени са нови предварително зададени програми
- Добавен е бутон Старт/Пауза - За спиране и пускане на програмите в произволен момент
- Добавена е възможност за създаване на собствени цветове

Свързването на RGB LED Контролера е изключително лесно както можете да видите от видеото всички връзки са със стандартни букси и просто трябва да ги включите една към друга - Единствено е важно да обърнете внимание когато включвате контролера към лентата стрелките на двете букси да сочат една към друга - Хубавото е че и да ги обърнете няма да повредите нищо просто лентата няма да свети.



Благодарим на нашите колеги от krushki.com за предоставеното видео - Вижте и следващата ни статия за свързването на RGB LED Усилвател



2 коментара:

  1. Ако сме загубили дистанционното на рджбто ако се купи ново ще сработят ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Ако дистанционното е на инфраред контролер като този от клипа е почти сигурно че ще стане с друго дистанциионно от същият модел контролер.
    Ако обаче е на радио-честота е много вероятно да не стане.

    ОтговорИзтриване

Използвате ли Енергоспестяващи Крушки във вашият дом