Домашно LED Осветление

Бавно но сигурно LED осветлението навлиза в нашето ежедневие. С напредването на технологичното развитие бяха решени трите основни проблема които спираха навлизането му масово на Българският пазар.
Първият и най важен проблем за българският потребител беше високата цена на старите модели LED Лампи само до преди година цените в сайтовете и магазините бяха над 20лв за брой и много малко хора можеха да си ги позволят. Днес те са почти на половин цена и са доста по достъпни.
Вторият проблем бе липсата на модели излъчващи Топла Бяла Светлина (около 2700 Келвина) доближаваща се до тази от обикновените крушки с нажежаема жичка с която сме свикнали. Повечето предлаганите LED лампи светеха със студено бяла светлина (над 5000 Келвина)които са подходящи за офиси, магазини или други търговски помещения но не и за домашно осветление, защото предизвикват дискомфорт в голяма част от хората. На снимката може да видите разликата между студено и топло бялата светлина.

Третият проблем бе прекалено насочената светлина която излъчват светодиодите това водеше до неравномерно разпределение на светлината и образуването на остри сенки. Този проблем вече е решен по два начина при крушките с малка фасунга E14 (миньонка) има кристална оптична система която покрива диодите и разпръсква равномерно светлината. При нормалните крушки с фасунга Е27 проблемът е решен с поставянето на матов похлупак който да разпределя равномерно светлината.
На първата снимка може да видите стар модел LED лампа с открити диоди на втората LED лампа с кристална оптична система и на третата ЛЕД лампа с матов похлупак.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Използвате ли Енергоспестяващи Крушки във вашият дом