LED Прожектори

С нарастването на цените на електроенергията и незатихващата криза все повече фирми се опитват да минимизират всички видове разходи включително и тези за електроенергия.
Естествено е този процес да започне от най големите консуматори а това несъмнено са различните видове Прожектори за осветление на около складови или цехови пространства, паркинги, площади и всякакви други открити площи които се нуждаят от непрекъснато осветяване.
Простата сметка показва че само десет обикновени прожектора с мощност 500W които работят по около десет часа на нощ само за една година могат да изконсумират електроенергия за около 1800лв, ако те бъдат заменени с аналогичните LED Прожектори от 50W сметката ще спадне десет пъти - тоест за една година ще бъдат спестени над 1500лв.
А направената инвестиция от около 1300лв (средна цена към момента за 50 ватов прожектор е около 130лв)ще бъде изплатена за по малко от година.
Също така много важен момент е че новите ЛЕД Прожектори освен че са до десет пъти по икономични също така имат и до десет пъти по дълъг експлоатационен живот.
Най често срещаните модели LED Прожектори са с мощност 10W 20W 30W и 50W с тях съответно лесно може да заместите старите модели от 100W 200W 300W и 500W.
По малките модели успешно се използват за декоративно и фасадно осветление чрез тях може да създадете разнообразни визуални ефекти които да подчертаят архитектурата на сградата.
Всички модели ЛЕД Прожектори имат висока степен на защита IP68 което ги прави подходящи за всякакви условия на работа.

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Използвате ли Енергоспестяващи Крушки във вашият дом