Джобни LED Фенери


С напредването на зимата денят все повече се скъсява и все по често ни се налага да използваме различни видове джобни фенери. С навлизането на LED технологиите новите ЛЕД Фенери станаха изключително достъпни, ако до преди няколко години качествен ЛЕД Фенер струваше над 100лв сега лесно могат да се намерят различни модели на цени до 15лв.
Най разпространени са джобните LED фенери с компактни размери обикновено се захранват с три батерии ААА и са изключително компактни. Повечето модели изглеждат идентично но разликата е в това дали е използван мощен CREE диод или някакъв друг модел не толкова мощен диод. Хубавите джобни ЛЕД Фенери ще ги разпознаете по това че имат система за променливо фокусно разстояние и най важното когато фокусирате лъчът на стената пред вас би трябвало да получите отчетлива квадратна форма.
Ако сте избрали правилният ЛЕД фенер в тъмна нощ би трябвало концентрираният лъч от него без проблем да надхвърля 150м.
Това го прави изключително практичен за нощна охрана, пещерняци, ловци или просто за прибиращите се късно от работа по тъмните улиците пълни с дупки.
Друго много важно предимство на мощните ЛЕД фенери е тяхната икономичност с един комплект батерии те могат да изкарат до 10 пъти повече от аналогичният фенер с халогенна крушка.
В следващите няколко статии ще ви представим и други разновидности на новите ЛЕД фенери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Използвате ли Енергоспестяващи Крушки във вашият дом