LED Контролери - Управление на LED Освтление

Третата част от нашата поредица посветена на ЛЕД осветлението и най вече на осветлението с ЛЕД Ленти е посветена на ЛЕД Контролерите.
Първа Част - ЛЕД ЛЕНТИ
Втора Част - ЛЕД ЗАХРАНВАНЕ
За разлика от ЛЕД Лентите и ЛЕД Захранванията - ЛЕД контролерите не са задължителна част от вашето ЛЕД осветление, но модерните LED контролери правят красивите визуални ефекти и е жалко ако не ги използвате.

Ще разгледаме трите вида най често използвани контролери:

ДИМЕР - Използва се най често в едноцветните ленти като функцията му е да увеличава и намалява силата на светлината.
Обикновен RGB Контролер - Използва се във пълноцветните RGB LED Ленти и в зависимост от предварително зададените му програми изпълнява различни визуални ефекти - преливане на цветовете - премигвания в различни тактове както и функцията която изпълнява димера - увеличава или намалява силата на светлината.
Музикален RGB Контролер - Има всички функции на обикновеният RGB Контролер но освен това може и да променя светлината в такт с музиката която се слуша в момента. С този контролер може да постигнете ефектите на професионалните дискотечни осветления.
Когато купувате Димер или контролер и искате да го свържете към повече от 5 метра лента е важно да проверите колко метра лента от избраният от вас модел може да управлява. Повечето ЛЕД Контролери управляват до около 10 метра LED Лента ако желаете да използвате по дълга ше се наложи да използвате УСИЛВАТЕЛ за ЛЕД ЛЕНТА той ви позволява да добавите още поне 10 метра след което отново трябва да се добави Усилвател ако линията е по дълга.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Използвате ли Енергоспестяващи Крушки във вашият дом