Безплатна Консултация за Осветление и Осветителни Тела

Имаме удоволствието да Ви представим нашият добър приятел инж.Ангелов завършил е Техническият Университет в София. От 18 години живее в Австрия, като в последните 16 от тях работи като специалист по интериорно и екстериорно осветление.
Негова е и настоящата идея за създаване на безплатен консултантски център към сайта, като лично се ангажира да помага в свободното си време със съвети и отговори на ваши въпроси свързани с енергоспестяващото осветление.
Вече може спокойно да му задавате всякакви въпроси относно осветлението като се започне от най елементарните на пръв поглед та до по сложните. За целта може да ползвате нашата форма за контакти или имейлът ни krushki.info@gmail.com
Като начало го помолихме да ни отговори на няколко въпроса.
Въпрос: инж.Ангелов Вие рядко си идвате в България забелязвате ли промяна в отношението на българите спрямо енергоспестяващите технологии и по точно в областта на енергоспестяващото осветление?
инж.Ангелов: Определено в последните години в България се наблюдава бум в енергоспестяващите технологии и най вече при ВЕИ. За съжаление обаче при битовото и промишленото енергоспестяващо осветление използване на енергоспестяващи осветителни тела е още много далеч от нивото в западна Европа.
Въпрос: А на какво го отдавате това на липсата на средства за инвестиции или на нещо друго?
инж.Ангелов: Едва ли. По скоро го отдавам на слабата държавна политика в посока разясняването на ползите от икономията на енергия и на това, че българинът все още не се е научил да пести и да си цени парите, защото няма по бързо възвръщащи се инвестиции от тези вложени в енергоспестяващото осветление. В последните години енергоспестяващите лампи толкова поевтиняха, че вече само в рамките на три до шест месеца се възвръщат парите вложени в енергоспестяващо осветление.
Въпрос: Преди време доста се спекулираше със съдържанието на живачни съединения в енерегоспестяващите крушки, какво е вашето мнение по въпроса.
инж.Ангелов: Самият факт че енергоспестяващите крушки са разрешени за използване в Европа и Америка е достатъчно показателен за тяхната безопасност. Аз по скоро бих искал да обърна внимание на един друг факт който се заобикаля с лека ръка, а именно че при производството на електроенергия в тецовете се отделя много повече вредни съединения включително и живак. Използвайки енергоспестяващи крушки хората всъщност допринасят за намаляване на отделяните вредни съединения в атмосферата.
Въпрос: За финал какво бихте посъветвали нашите читатели относно изборът им на енергоспестяващо осветление?
инж.Ангелов: Поради факта че енергоспестяващите крушки са около 5 пъти по ефикасни от обикновените лампи хората доста често се объркват какви лампи да си купят, а това е от изключително значение защото прекалено силното или прекалено слабото осветление са еднакво вредни за здравето и комфорта на хората. За това ако не са сигурни какво точно им е необходимо нека да не се притесняват да попитат ще се постарая да отговоря на всички въпроси които възникнат.
Благодарим на инж.Ангелов за отделеното време, а сега вие сте на ход да му задавате въпроси за енергоспестяващото осветление на които ще ви отговори лично.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Използвате ли Енергоспестяващи Крушки във вашият дом