Колко е Гаранцията на Новите Енергоспестяващи Крушки ???

Една от най разпространените заблуди в която попадат потребителите когато купуват Енергоспестяващи Крушки за Осветление е подвеждащата информация за технологичният живот на икономичните осветителни тела, която обикновено е поднесена така че да създава впечатление че това е гаранционният срок на съответните Енергоспестяващи Крушки.
В тази статия ще обясним на какво трябва да обръщате внимание относно гаранцията при покупката за да не останете разочаровани след това.
Едно от основните предимства на предлаганите на пазара Енергоспестяващи Крушки е многократно по дългият им експлоатационен период в сравнение с обикновените лампи с нажежаема жичка които средно имат живот около 1000ч. Животът на повечето CFL Енергоспестяващи Крушки е от 6000 до 15000 часа, а на новите LED Енергоспестяващи Крушки между 50 000 и 100 000 часа. В повечето случаи производителите освен тези часове дават и на колко години се равняват те приемайки че ще светят средно по 2.7 часа на ден или иначе казано около 1000 часа за година.
И тъй като повечето CFL Енергоспестяващи Крушки имат живот около 10 000 часа производителите масово пишат по кутиите, че техните CFL Енергоспестяващи Крушки имат експлоатационен живот 10 години. Точно това използват недобросъвестните търговци опитвайки се да оставят клиентите с впечатление че това е гаранционният срок на съответните CFL или ЛЕД Енергоспестяващи Крушки, което е доста далеч от реалността, защото ако крушките се ползват по 6 часа средно на ден то тогава тези 10 000 часа ще се равняват на около 5 години, а пък ако светят постоянно 24 часа в денонощието означава малко повече от една година. Точно поради тази причина трябва да бъдете изключително внимателни, когато видите някой да дава повече от 1 година гаранция на CFL Енергоспестяващи Крушки и повече от 5 години на ЛЕД Енергоспестяващи Крушки, защото това означава че търговецът дава по голяма гаранция от колкото е заложил производителя като експлоатационен срок и съответно е много вероятно в последствие да не приеме рекламации под различни условности.
Също така е много важно да обърнете внимание на условията на гаранцията, защото там също много пъти са записани такива неща, които да попречат на връщането на дефектните Енергоспестяващи Крушки. Обърнете внимание за такива абсурдни изисквания като това да се пази оригиналната опаковка или пък новите Енергоспестяващи Крушки задължително да се монтират от правоспособен електротехник и тн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Използвате ли Енергоспестяващи Крушки във вашият дом