Калкулатор за изчисляване на осветление и икономията от поставянето на Енергоспестяващи Крушки

Енергоспестяващи Крушки - Онлайн Калкулатор

НОВО - Онлайн Калкулатор -В НОВАТА ПОДОБРЕНА ВЕРСИЯ Изчислява Какви видове Енергоспестяващи Крушки са Ви необходими за всяка стая от вашият дом, колко пари ще Ви струват и колко пари ще спестите за една година с тях

Всички знаем, че използването на енергоспестяващи крушки може да ни икономиса много средства от домашният бюджет за осветлението на нашият дом. Рекламите непрекъснато ни заливат си информация, че ако използваме енергоспестяващи крушки ще спестим еди колко си процента енергия и тн. А как изглежда всичко това отнесено към реалните ни условия изчислено в пари ще разберете като използвате този калкулатор за изчисляване икономията от монтирането на енергоспестяващи крушки.


Както ще забележите този калкулатор има още две полезни функции:
Показва приблизително колко средства са необходими за закупуването на съответният брой енергоспестяващи крушки и за колко време ще си възвърнете инвестираните средства.Предполагам, че много от вас са се изненадали от получените резултати и вече пресмятат как, ако преди няколко години са сменили цялото осветление в къщите си с енергоспестяващи крушки вече можеше от икономисаните средства да са си купили нова пералня, печка и телевизор. Аз лично се изненадах като видя, че например ако един хотел има 500 енергоспестяващи крушки от 100 вата и те се ползват средно по 4 часа на вечер за една година ще икономиса почти 10 000лв. Потресаващо нали на фона на това колко много хотели не използват енергоспестяващи крушки.
Скоро очаквайте да ви представим и калкулатор с който да можете да изчислите за всяка ваша стая колко и с каква мощност енергоспестяващи крушки са ви необходими.

4 коментара:

 1. Баси волфрамовите боклуци са ни набутвали до сега ...

  ОтговорИзтриване
 2. Във всяко "ДА" има поне малко "НЕ" и обратно - Хегел - немски философ. Колко приложима е аксиомата му. Така е и при спора какви крушки да ползуваме у дома. Ами защо не оставите хората да имат свободен достъп на избор и т о л к о з...

  ОтговорИзтриване
 3. моля впишете в калкулатора си вид лампи т.като всички са различна осветяемост.Пример:халоген-енергоспестяваща

  ОтговорИзтриване
 4. В заглавието на калкулатора много ясно е записано че става въпрос за Енергоспестяващи крушки - Също така ясно се вижда че става въпрос за сравнението им спрямо обикновените крушки с нажежаема жичка.

  ОтговорИзтриване

Използвате ли Енергоспестяващи Крушки във вашият дом