Забраняват Обикновените Крушки

Обикновените лампи с нажежаема жичка отиват в историята това реши ЕК на 18.03.2009г. приемайки регламент № 244/2009 в следствие на това решение до Септември месец 2012г. всички обикновени лампи трябва да бъдат спрени от производство и внос в ЕС.
Това трябва да стане на четири етапа.
Първи ще бъдат забранени 100 ватовите крушки след септември 2009г. След тази дата 100 ватови крушки от старият модел ще се продават до изчерпване на наличните количества.
На вторият етап от Септември 2010 ще бъдат спрени от производство и внос 75 ватовите крушки с нажежаема жичка.
Третият включва спирането на 60 ватовите крушки , а с четвъртият етап една година по късно ще бъдат спрени и най слабите крушки с мощност 40 и 25 вата. След тези дати съответните крушки може да бъдат произвеждани в ЕС само ако бъдат изнасяни за страни извън Европейският съюз, а вносът им ще бъде изцяло забранен.
Към момента не се предвижда старите крушки които са в магазините за търговия на дребно няма да бъдат изтегляни от продажба, но след 2012г. вероятно ще бъде обявен срок в който те окончателно да бъдат спрени и от продажба след което в магазините ще може да се продават само енергоспестяващи крушки.

За да се ориентирате по лесно какви енергоспестяващи крушки да използвате на мястото на старите крушки с нажежаема жичка може да използвате нашият онлайн калкулатор. Той ще ви каже за всяко ваше помещение какви Енергоспестяващи Крушки са Ви необходими. Колко пари ще Ви струват приблизително необходимите ви Енергоспестяващи Крушки. За колко време ще Ви се изплати направената инвестиция в икономичните лампи и колко пари ще спестите за една година използвайки Енергоспестяващи Крушки НОВО - Онлайн Калкулатор

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Използвате ли Енергоспестяващи Крушки във вашият дом